Това казва човекът, който разпали агресията срещу Киев на 24 февруари

...
Това казва човекът, който разпали агресията срещу Киев на 24 февруари
Коментари Харесай

Борисов с условия за кабинет, както Путин за мир. Колко още могат да бъдат лъгани българите?

Това споделя индивидът, който разпали експанзията против Киев на 24 февруари 2022 година, в която до момента са починали над 240 000 руснаци и над 100 000 украинци. Военните закононарушения, убийствата, отвличането на хиляди деца, изнасилванията, палежите и ударите по учебни заведения, лечебни заведения, театри, жилищни квартали – всичко това да се не помни.

Каквото било – било. Това споделя Путин и упреква Украйна и „ груповия запад “ (123 страни в Организация на обединените нации гласоподаваха против съветската инвазия), че са отговорни да не се водят мирни договаряния. Дори откакто Международния углавен съд в Хага взе решение той да бъде арестуван за осъществени закононарушения, Путин продължава да упорства, че е прав, че единствен е угрижен за демокрацията по света и правовия ред.

 

Повтарям известни на всеки рационален и приблизително образован човек неща, с цел да се убедите чий възпитаник е Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ оповести своите визии и условия за сформиране на постоянно държавно управление. И той като Путин съобщи какъв брой е угрижен за страната и жителите, по тази причина останалите партии в Народното събрание - на първо място „ Продължаваме промяната – Демократична България “, - да загърбят предишното и довчерашните крамоли и нападки, с цел да се извърши волята на гласоподавателите (на народа, - сподели Борисов).

 

Путин желае Крим и другите анексирани територии за себе си и тогава би преговарял.

 

Борисов на собствен ред желае никой да не проверява кражбите и корупцията по време на тримандатното му ръководство: каквото било-било. Но не споделя какмво да вършим с корупцията, която през годините на неговите държавни управления лиши българите от десетки милиарди? Кой ще дава отговор за 3-милиардния подарък на Путин – Руски/Турски поток? За „ спестения “ асфалт от автомагистралите, изчезналите милиони от поправки и строителство на язовири няма ли да има следствия? А за чекмеджето с пачките и златните кюлчета?

 

Има по-важни цели, споделя ни Борисов сякаш с мигане, само че внезапно сменя тона и изрича заплашително: Ако не приемете моите условия, няма да подкрепим бюджета! Това си е класическо изнудване.

 

И съвсем като Путин декларира, че в случай че не бъдат изпълнени неговите условия, другите, а не той, ще са отговорни, че няма държавно управление (мир, в кремълския вариант).

 

Истината е, че Борисов няма различен потребен ход. Страх го е, само че се пробва да покаже темперамент. На приказките му какъв брой е угрижен за страната и обществото ще се връзват още известно време наивни негови почитатели. До време. Повечето гласоподаватели на ГЕРБ са подвластни под разнообразни форми и имат изгода от опазване на модела „ Борисов “ - нищо друго не ги свързва. И това е до време.

 

Но Борисов не трябва да бъде подценяван. Той умее да приласкава, омайва и да подвежда. Научил се да оцелява в комплицирани обстановки, познава джунглата (ъндърграунда), познава и политическия хайлайф, част от който е в този клуб от определени с помощта на на него. Има доверени хора в службите, в магистратурата, изключително измежду прокурорите, има политици от разнообразни обединения, както и олигарси. Разполага с финансов и институционален запас. Плюс войска от „ калинки “ в администрацията.

 

В ухажването на „ Политическа партия – Демократична България “ той отива още по-далеч и предлага да му кажат кои градове желаят да ръководят и той няма да издига там претенденти на локалните избори. Това или е висш цинизъм или обезверена оферта, против която да получи гаранции, че няма да бъде разследван. Вече е видял какво става с „ моя другар Тръмп “…

 

Борисов е явен: пробва да оцелее, а в случай че успее да запише името си в българската история - още по-добре.

 

Борисов прикани също за устойчиво, проевропейско държавно управление. Няма по какъв начин да е искран, тъй като „ проевропейско “ значи господство на правото, неотстъпчивост към корупцията и използване на законите еднообразно по отношение на всички. 

 

Марк Квинтилиан е споделил: Лъжецът би трябвало да има отлична памет. Непосилно за значително наши политици…

Ейбрахам Линкълн пък е уверен: „ Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа от самото начало. Но не можеш да лъжеш целия народ от самото начало ".

 

На ход са другите партии и обединения.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР